L u b i ę to ciasto.
Jest zbite i raczej ciężkie, dosłownie napakowane jabłkami i suszonymi figami.
Ciut nietypowe, bo na bazie kaszy kukurydzianej :)
Zaciekawiłam?
Przepis na Bustrengo, oryginalne ciacho z San Marino, znajdziecie na stronie Electrolux'a - klik.
Polecam!
Ciasto idealne dla mnie :) wygląda przepięknie i z pewnością tak też smakuje. :) na pewno zrobię w niedalekiej przyszłości :)
OdpowiedzUsuńCoś dla mojego faceta, uwielbia jabłka pod każdą postacią :) Na pewno wypróbujemy bo wygląda przepysznie!
OdpowiedzUsuńCzłowiek głodny a tu takie piękne smakołyki:D
OdpowiedzUsuńŚwietnie wygląda, uwielbiam, kiedy ciasto ma taką zbitą i wilgotną strukturę; )
OdpowiedzUsuńSchrupałabym z chęcią kawałek tego ciasta :)
OdpowiedzUsuńO proszę, myślałam że powybrzydzam bo wydawało mi się, że ciasto jest z rodzynkami (których nie lubię) a to figi! Teraz smak tego ciasta ciekawi mnie jeszcze bardziej :)
OdpowiedzUsuńCudownie jesiennie ciasto :) U mnie też jesienna pogoda, więc nadałoby się idealnie na podwieczorek :)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie aż głodna się zrobiłam :)
OdpowiedzUsuń