Pozostaję więc przy oryginale, skrzydełka są super ‚s t i c k y’ :), słodko - słone, przepyszne! A sam przepis mniej niż banalnie prosty w wykonaniu.
Tym razem użyłam zarówno skrzydełek, które przecięłam na połówki, jak i kilku podudzi z kurczaka.
Możecie zrobić pół na pół, można same skrzydełka / same podudzia.
Warto, polecam bardzo! <3
(przepis Katie Quinn Davies)
1 kg skrzydełek z kurczaka (lub podudzi z kurczaka)
ok 4 łyżki ketchupu
ok 4 łyżki sosu barbecue
3 łyżek musztardy francuskiej (z całymi ziarnami)
1 łyżka octu balsamicznego
3 łyżki płynnego miodu
• • •
(recipe form Katie Quinn Davies)
1 kg chicken wings (or chicken drumsticks)
about 4 tablespoons ketchup
about 4 tablespoons barbecue sauce
3 tablespoons French mustard (whole grains)
1 tablespoon balsamic vinegar
3 tablespoons honey
Serve sprinkled with some chopped green chili pepper and sesame seeds.