Kochani, fajna propozycja dla wszystkich miłośników kaszy jaglanej :)
Kuleczki mają wszystko, czego potrzeba nam po treningu, a robi się je prosto i przyjemnie.
Polecam!
Jaglane kulki z suszonymi morelami
(inspiracja z tego bloga - klik)
200 g kaszy jaglanej (2 woreczki)
100 g suszonych moreli
60 g odżywki białkowej (u mnie waniliowa)
40 g mielonego siemienia lnianego
mąka kokosowa, do obtoczenia kulek
Kaszę jaglaną gotujemy do miękkości.
Morele drobno kroimy, dodajemy do garnuszka z gorąca jeszcze kaszą, mieszamy, odstawiamy do wystudzenia.
Dodajemy odzywkę białkową i siemię lniane *, starannie mieszamy całość - najlepiej dokładnie ugnieść masę dłońmi.
Formujemy kulki, każdą obtaczamy w mące kokosowej.
Przechowujemy w lodówce, w zamkniętym pojemniku.
Smacznego!
• • •
Millet balls with dried apricots
(Inspiration from this blog - click)
200 g millet (2 bags)
100 g of dried apricots
60 g protein powder (I have used vanillia)
40 g of ground flaxseed
coconut flour, to toss the balls
Cook millet until soft.
Cut the apricots finely, add it to the pot with a still warm millet, leave it to cool.
Add the protein and flaxseed, thoroughly mix - most preferably with your hands hands.
Form a middlesize balls, toss each one in coconut flour
Store in the refrigerator in a sealed container.
Enjoy!