poniedziałek, 16 maja 2016

Jaglane kulki z suszonymi morelami (Millet balls with dried apricots)








Kochani, fajna propozycja dla wszystkich miłośników kaszy jaglanej :) 
Kuleczki mają wszystko, czego potrzeba nam po treningu, a robi się je prosto i przyjemnie. 
Polecam! 



Jaglane kulki z suszonymi morelami 
(inspiracja z tego bloga - klik

200 g kaszy jaglanej (2 woreczki) 
100 g suszonych moreli 
60 g odżywki białkowej (u mnie waniliowa) 
40 g mielonego siemienia lnianego 
mąka kokosowa, do obtoczenia kulek 


Kaszę jaglaną gotujemy do miękkości. 
Morele drobno kroimy, dodajemy do garnuszka z gorąca jeszcze kaszą, mieszamy, odstawiamy do wystudzenia. 
Dodajemy odzywkę białkową i siemię lniane *, starannie mieszamy całość - najlepiej dokładnie ugnieść masę dłońmi. 
( * o właściwościach siemienia lnianego, możecie poczytać sobie tutaj - klik

Formujemy kulki, każdą obtaczamy w mące kokosowej. 
Przechowujemy w lodówce, w zamkniętym pojemniku. 

Smacznego! 





•                •               • 


Millet balls with dried apricots
(Inspiration from this blog - click)

200 g millet (2 bags)
100 g of dried apricots
60 g protein powder (I have used vanillia)
40 g of ground flaxseed
coconut flour, to toss the balls


Cook millet until soft.
Cut the apricots finely, add it to the pot with a still warm millet, leave it to cool.
Add the protein and flaxseed, thoroughly mix - most preferably with your hands hands.

Form a middlesize balls, toss each one in coconut flour
Store in the refrigerator in a sealed container.

Enjoy! 


niedziela, 1 maja 2016

"Danie na piątkę". Majowa sesja dla magazynu "Moda na Zdrowie".



Kochani, wklejam Wam majową sesję dla magazynu "Moda na Zdrowie".
Tematyka ciekawa, bo orzechy, bo awokado, zielone warzywa, ryby, kakao. Czyli jedzenie 'dobre' dla funkcjonowania naszego mózgu :) 
Wszystko naturalnie i bez glutenu, of course :-) 

Polecam!! <3