Moje Tabbouleh zrobiłam w kontekście kuchni Arabii Saudyjskiej, ale ta aromatyczna sałatka jest super popularna na całym bliskim wschodzie.
Nie żałujcie pietruszki i mięty, lepiej kupić więcej niż za mało! Im więcej drobniutko posiekanego 'zielonego', tym sałatka będzie lepsza :)
I koniecznie drobno, naprawdę d r o b n o posiekajcie zioła, trochę roboty przy tym jest, nie będę ukrywać, ale warto!
Przepis na tabbouleh znajdziecie na stronie Electroluxa - klik.
Polecam!
Uwielbiam pietruszkę, więc jak dla mnie bomba;) całość wygląda pysznie, ale z cynamonu bym zrezygnowała, jakoś mi do całości nie pasuje;) teraz nic, tylko czekać, aż pietruszka wyrośnie i próbować przyrządzić;)
OdpowiedzUsuńZielona, z takiej osobiście wyhodowanej pietruszki to dopiero będzie pycha! :-)
UsuńW części przepisów na tabbouleh znalezionych w sieci pojawia się ta odrobina cynamonu, w części nie. Ja też nie byłam pewna czy będzie pasował, zaryzykowałam i komponuje się świetnie, naprawdę bardzo delikatnie i nie dominuje. Możesz oczywiście zrobić wersję bez-cynamonową, też będzie pyszna :)
Ściskam!
A ja uwielbiam te salatke :) I masz racje, im wiecej zielonego w niej tym lepiej!
OdpowiedzUsuńUsciski :)
Też mogę śmiało napisać że ją uwielbiam! I z duuuuużą ilością zielonego :D
UsuńŚciskam również Majeczko! ;-*
czy Ty możesz przygotować coś co będzie nieapetyczne???? ;))))
OdpowiedzUsuńnabrałam apetytu na to cudo :)
hahha Małgosiu, Ty to zawsze potrafisz mnie podbudować! :**
UsuńSałatkę zrób jeśli jeszcze jej nie robiłaś, naprawdę warto!
Całuję! :*
yeezy boost 350 v2
OdpowiedzUsuńsupreme clothing
steph curry shoes
golden goose sneakers
longchamps
yeezy boost 350 v2
nike shox for men
yeezy 350
calvin klein underwear
supreme new york