Temat przewodni: j a j o :)
I robiłam te jaja w jeden dzień, bo zapomniałam ze luty taki krótki ;-) hihi, a deadline do końca miesiąca :D Mistrz!
I to w dzień tuż po powrocie z całkiem długiego urlopu, wiecie jak to po urlopie - t o t a l n i e odklejona od rzeczywistości i półprzytomna.
Ale jest! I mam już te wielkanocne jaja, ze tak powiem, za sobą ! ;-)
Jeszcze coś z tego jajecznego cyklu na pewno się tutaj pojawi.
A realizacja oczywiście, dla 'Mody na Zdrowie'.
Tymczasem! Wiosna w pełni! Sezon parapetowy w pełni, czyt. ja z laptopem na kolanach + koty razem ze mną - cały ten majdan na j e d n y m parapecie. Tank's God(!) za szerokie parapety w kamienicach! <3 U w i e l b i a m!
Także jakby ktoś się dziwił, żem taka opalona... To już wiecie :)
• • •
PS.
A swoją drogą, może macie Kochani jakieś fajne przepisy na faszerowane wielkanocne jaja?
Podzielicie się w komentarzach? Będę wdzięczna!
• • •
Jajka faszerowane z pieczarkami (na Wielkanoc i nie tylko!)
(porcja dla dwóch osób)
4 jajka, ugotowane na tardo
1 łyżka majonezu
1 łyżka jogurtu greckiego
4 duże pieczarki, drobniutko posiekane
1 łyżka masła klarowanego
sól i świeżo mielony pieprz, do smaku
szczypiorek, posiekany, do posypania
Jajka przekrawamy na pól, ostrożnie wyjmujemy żółtka. W miseczce zgniatamy żółtka widelcem z dodatkiem majonezu i jogurtu greckiego.
Pieczarki podsmażamy na maśle klarowanym.
Łączymy masę z żółtek z pieczarkami, doprawiamy do smaku. Do każdej połówki białka wkładamy łyżką solidną porcję nadzienia.
Posypujemy świeżym szczypiorkiem (możecie też posypać jajka np. natką pietruszki, koperkiem czy posiekaną rzeżuchą).
Jajka faszerowane to podstawa każdej Wielkanocy. Już nie mogę doczekać się tego zajadania. :)
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie! :)
OdpowiedzUsuńJa lubię każde, a najbardziej chyba klasyczne z chrzanem
OdpowiedzUsuńทางเข้าpg soft slots games มีเกมให้สำหรับทุกคน PG SLOT แล้วก็ทุกๆรสนิยม คณะทำงานของพวกเราได้ปรับปรุงฟีพบร์มากหลายแบบเพื่อตอบรับกับเกมเมอร์ทุกแบบเพื่อทุกคุณได้รับประสบการณ์ที่ดี
OdpowiedzUsuń