niedziela, 28 grudnia 2014

Omm Ali. Egipski bread pudding. Kulinarne Podróże Electrolux.




Kochani, jeśli jeszcze nigdy nie eksperymentowaliście z ciastem filo - naprawdę polecam ten przepis! 
Deser jest bardzo łatwy w wykonaniu, naprawdę, nie ma co tu zepsuć. 
I zarazem jest kwintesencją o r i e n t a l n e g o deseru. Ja się zakochałam, jest fantastyczny! 

Tuż po upieczeniu miękki, raczej do nakładania łyżką. Wychłodzony tężeje i pozwala pokroić się w ładne, eleganckie kawałki :) 

Po przepis zapraszam do Kulinarnych Podróży Electroluxa - klik

Naprawdę polecam - jako orientalną odskocznię od makowców i serników. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję Wam za odwiedziny i feedback w postaci komentarzy :) Pozdrawiam i zapraszam ponownie!