piątek, 10 listopada 2017

(Kolacyjna!) jaglanka na słodko (Sweet millet groats - perfect for supper!)



Kolejny przepis na kaszę jaglaną - tym razem w wersji 'super easy' :D 
Po prostu kasza na sypko, miód, masło, dodatki. Najprościej to czasem najlepiej <3 

Polecam na węglowodanową kolację ;-) 






(Kolacyjna!) jaglanka na słodko. 
(porcja dla dwóch osób) 

100 g kaszy jaglanej ( 1 woreczek ) 
nasiona wyłuskane z 1/2 owocu granatu 
2 plasterki masła 
szczypta cynamonu 
2 łyżeczki miodu 
2 łyżki orzechów nerkowca 
1 łyżeczka nasion chia


Kaszę jaglaną gotujemy na sypko. 

Przekładamy do salaterek, dodajemy masło, miód i cynamon. Posypujemy ziarnami granatu (lub innymi sezonowymi owocami), nasionami chia i orzechami nerkowca (lub innymi ulubionymi orzechami). 


Smacznego! 

5 komentarzy:

  1. wolałabym na śniadanie :) ale jaka pyszna!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No hihi specjalnie napisałam że na kolację - bo tak zazwyczaj układam plany dietetyczne dla moich podopiecznych ;-) W pierwszej połowie dnia białka i tłuszcze, na kolację węglowodany :)
      Pozdrawiam ciepło! ;-*

      Usuń

Dziękuję Wam za odwiedziny i feedback w postaci komentarzy :) Pozdrawiam i zapraszam ponownie!