poniedziałek, 22 czerwca 2015

Bustrengo. Jabłkowo - figowe ciasto z San Marino. Kulinarne Podróze Electrolux'a!



L u b i ę  to ciasto. 
Jest zbite i raczej ciężkie, dosłownie napakowane jabłkami i suszonymi figami. 
Ciut nietypowe, bo na bazie kaszy kukurydzianej :) 
Zaciekawiłam? 

Przepis na Bustrengo, oryginalne ciacho z San Marino, znajdziecie na stronie Electrolux'a - klik

Polecam! 




8 komentarzy:

  1. Ciasto idealne dla mnie :) wygląda przepięknie i z pewnością tak też smakuje. :) na pewno zrobię w niedalekiej przyszłości :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Coś dla mojego faceta, uwielbia jabłka pod każdą postacią :) Na pewno wypróbujemy bo wygląda przepysznie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Człowiek głodny a tu takie piękne smakołyki:D

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetnie wygląda, uwielbiam, kiedy ciasto ma taką zbitą i wilgotną strukturę; )

    OdpowiedzUsuń
  5. Schrupałabym z chęcią kawałek tego ciasta :)

    OdpowiedzUsuń
  6. O proszę, myślałam że powybrzydzam bo wydawało mi się, że ciasto jest z rodzynkami (których nie lubię) a to figi! Teraz smak tego ciasta ciekawi mnie jeszcze bardziej :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Cudownie jesiennie ciasto :) U mnie też jesienna pogoda, więc nadałoby się idealnie na podwieczorek :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Wygląda przepysznie aż głodna się zrobiłam :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję Wam za odwiedziny i feedback w postaci komentarzy :) Pozdrawiam i zapraszam ponownie!