środa, 23 listopada 2011

Tequeños con queso y con langostinos




Znajomi polecili nan knajpkę.
Knajpkę w nadmorskiej dzielnicy Limy. Której nie można, po prostu nie można przegapić.
Z n a j l e p s z y m i w Limie owocami morza.

I wybraliśmy się.
Pokosztowaliśmy i... zakochaliśmy się !

Pokażę Wam te cuda, któe udało nam się pokosztować po kolei.

Pierwsza przystawka, tequeños con queso, później jeszcze tequeños con langostinos. 
Rodzaj małych pasztecików z ciasta podobnego do francuskiego.
Smażone na głębokim oleju, z serowym lub krewetkowym wypełnieniem. Cudo!
Do tego kremowe, łagodne guacamole...







  • El Muelle
  • Jr. Alfonso Ugarte No. 225
  • BarrancoLima 4Peru

6 komentarzy:

  1. Ojoj to musi być niebo w paszczy :) nic tylko pozazdrościć :)

    OdpowiedzUsuń
  2. przepiękne fotki a jedzonko musiało wybornie smakować

    OdpowiedzUsuń
  3. Szkoda, że przepisu na to cudeńko brak :( ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Justinek, znalazłam przepis na tequanos, ale chcę go najpierw wypróbować w domu zanim umieszczę go tutaj :) Więc na pewno do końca grudnia jeszcze będziemy robić domową wersję =)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję Wam za odwiedziny i feedback w postaci komentarzy :) Pozdrawiam i zapraszam ponownie!