sobota, 4 kwietnia 2015

Jajka faszerowane pieczarkami. Pasta jajeczna. I... spokojnych Świąt Wielkanocnych!



Kochani, życzę Wam spokojnych, słonecznych Świąt Wielkanocnych :) 
Tymczasem zostawiam Was z jajeczkiem, ręcznie robioną wydmuszką, którą kupiłam od Pani sprzedającej te cudeńka na mikro straganie na ulicy w Kato. 

Jestem zachwycona precyzją i urokiem tego jajeczka, fantastyczna praca! 

Pani robi te jajeczka przez całą zimę, żeby w okresie przed Wielkanocnym sprzedać je i zarobić. 
Zrobienie dziesięciu (!) jajek zajmuje c a ł y  dzień... 
Fajnie jest kupić coś tak autentycznego, a jednocześnie wesprzeć czyjąś działalność...


Zostawiam Wam też dwa mega proste jajeczna przepisy. 
Najłatwiejsza, kanapkowa pasta jajeczna i jaja faszerowane pieczarkami (pyszne!). 
I koty, bo trudno o kadr bez nich...  :)
ps. Zeżarły całą dekorację ze szczypiorku... :-)







11 komentarzy:

  1. Kupilam dzis pieczarki i juz myslalam, ze zamroże, ale Twoja pasta wyglada tak smakowicie, ze chyba sprobuje:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Piękne zdjęcia, cudne przepisy.
    Wszystkiego dobre na te Święta!

    OdpowiedzUsuń
  3. O mamo, piękne jest to jajko! Gdzie ta Pani jest w Kato?
    Wszystkiego dobrego w te Święta; )

    OdpowiedzUsuń
  4. Cudowne zdjęcia, cudowny klimat.
    Życzę Wam pięknych Świąt Wielkanocnych Nat. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pasta i jajka faszerowane to jest dopiero pychotka można jeść i jeść

    OdpowiedzUsuń
  6. Na święta zrobiłam tę pastę z pieczarkami:) wszyscy byli zachwyceni;D

    OdpowiedzUsuń
  7. Wspaniałe zdjęcia. jest inspiracja :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam pastę jajeczną! Jednak w mojej wersji dodaję do niej jeszcze twarogu i szczypiorku.. aż ślinka leci na samą myśl ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Piękne to jajko z pierwszego zdjęcia;) a pastę jajeczną uwielbiam;) często ją robię, ale dodaję jeszcze koperek i szczypiorek oraz starty żółty ser;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Ta kocia łapka na drugim zdjęciu jest przeurocza ;) A pasta - na moim stole to klasyk :) Zawsze z dodatkiem różnych, innych składników przez co smak nie zawsze jest identyczny.

    OdpowiedzUsuń
  11. Ehh, uwielbiam wszystko co jajeczne;) a pasta jajeczna to klasyk;) jajka nadziewane pieczarkami, dobry pomysł na zakąskę na imprezę;) Pozdrawiam;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję Wam za odwiedziny i feedback w postaci komentarzy :) Pozdrawiam i zapraszam ponownie!