poniedziałek, 23 lutego 2015

Kazachskie pilaf z wołowiną. Kulinarne podróże Electrolux!

\


Ten pilaf to jeden z moich zimowych faworytów! 
Banalnie proste do zrobienia, potrzeba tylko trochę czasu - wołowina musi być naprawdę miękka. 
'Gotowane' w ryżu i bulionie CAŁE główki czosnku nadają całości NIESAMOWITY smak, naprawdę, jedna z lepszych jednogarnkowych potraw ever! :)

Po przepis zapraszam na stronę Electroluxa - klik

Naprawdę polecam! 



7 komentarzy:

  1. bardzo fajna zimowa inspiracja!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Olu, danie naprawdę jest przepyszne! Pozdrawiam ciepło! :)

      Usuń
  2. Chciałabym zapytać, co z solą, dania nie solimy w ogóle?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. "Dodać marchewkę i przyprawy - kumin, paprykę, liście laurowe, sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszać, zalać gorącą wodą tak, aby minimalnie zakrywała mięso."

      Solimy Aniu, musiałaś przeoczyć ten fragment. Na liście składników także jest sól, specjalnie sprawdziłam :)

      Pozdrawiam ciepło!
      Nat.

      Usuń

Dziękuję Wam za odwiedziny i feedback w postaci komentarzy :) Pozdrawiam i zapraszam ponownie!